SIS

SIS, wat en vanwaar?
SIS, het brengt wat mee,...
SIS, hoe het werkt?
SIS, inschrijven!

» SIS, wat en vanwaar?

SIS staat voor service in scouting. Het idee van SIS is gegroeid voor mensen die te weinig tijd hebben om actief als leiding te blijven meedraaien. Mensen die graag leiding willen blijven geven, maar door tijdsgebrek, door school, werk,… de actieve leiding verlaten hebben. Voor hen willen we nieuwe wegen openen om toch nog eens het leidinggevoel te herbeleven. Denk je nog vaak eens terug aan die leuke verkleedpartijen? Dan is SIS iets voor jou!! Zo kan je bijvoorbeeld een alien in een avondspel spelen, een cowboy in een westernvergadering,.. Ook kan je een extra hulp betekenen voor de leiding in moeilijke perioden zoals examens of een uitstapje naar de zoo, het zwembad,…

» SIS, het brengt wat mee,...

Aan al het mooie is een keerzijde,.. En SIS zou SIS niet zijn zonder enkele regeltjes. Een SISser moet zich inschrijven als stamlid, zo blijft hij of zij verzekerd tegen het onverwachte. Als SISser hoef je niet de volledige verantwoordelijkheid te dragen. De actieve leiding blijft eindverantwoordelijk. Natuurlijk moet je wel je gezond verstand blijven gebruiken, dat spreekt voor zich. Zo hoef je zich bijvoorbeeld niet druk te maken in een nieuwe uitnodiging, bus en treinuren opzoeken van een uitstapje, materiaal aanvragen,… Jammer genoeg vallen er ook een paar leuke dingen weg zoals een groepsraad, leidersdag en leidersweekend.

» SIS, hoe het werkt?

Van zodra je ingeschreven bent in de SISploeg, wordt je opgenomen in een lijst. Deze lijst is voorzien van je contactgegevens. Elke leider kan deze lijst bekijken, en wanneer de nood het hoogst is, dan krijg je een telefoontje, sms'je, e-mailke, briefje, postduifje,.. En dan,.. dan is het aan jou! Klaar voor de missie?

» SIS, inschrijven!

Nog steeds overtuigd en sta je al te popelen voor je eerste SIS-missie. Schrijf je dan snel in! Je kan ons contacteren via sis@scousboekhoute.be .